Heeft u vragen? Neem contact met ons op

Home > Nieuws > Tips om het gebruik van plastic te verminderen

Tips om het gebruik van plastic te verminderen

Tips om het gebruik van plastic te verminderen

Plastic gebruik verminderen, hoe doe je dat?

De organisatoren van de Lidl Wolfskamerloop vragen je aandacht voor de milieuvervuiling ten gevolge van plastic afval. Wil je weten hoe jij hier aan kan bijdragen? Hieronder hebben we enkele tips voor je.

Reduceren (Reduce)

De allerbelangrijkste regel is reduceren. Let in het dagelijks leven vooral op het verpakkingsmateriaal. Als je kijkt wat je wekelijks weggooit, is dat voor het overgrote deel verpakkingsmateriaal. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan omdat producten nu eenmaal verpakt zijn. Probeer toch iedere keer kritisch te zoeken naar minder verpakte alternatieven. Koop bijvoorbeeld losse appels en doe ze in een papieren of duurzame zak i.p.v. voorverpakte appels in een plastic zak. Op de markt neem je je eigen tas mee. Neem dus voor de loop je eten mee in een papieren zakje! Op het startterrein zijn overigens ook voldoende mogelijkheden om de honger te stillen;)

Hergebruik (Reuse)

Het doel van hergebruik is om producten zo lang mogelijk te gebruiken, voor zoveel mogelijk doeleinden. Vul een waterflesje opnieuw of gebruik een (plastic) tas al afvalzak. Maar je kunt ook verpakkingsmateriaal van je laatste aankoop hergebruiken om je aangeboden via marktplaats in te pakken en te versturen.

Recycling (Recycle)

Het verschil tussen recycling en hergebruik is dat bij recycling spullen worden verzameld die aan het einde van levensduur zijn gekomen om ze vervolgens te verwerken tot nieuwe grondstoffen voor nieuwe producten. Scheid dus afval in de daarvoor bestemde containers.

Op het terrein van de Lidl Wolfskamerloop zullen diverse bakken staan om afval dat je kwijt wilt, gescheiden te deponeren. Let hier dus alsjeblieft op!

Prettige wedstrijd!

Titelsponsor
Goudsponsoren