Heeft u vragen? Neem contact met ons op

Home > Nieuws > Nieuwe parcoursen!

Nieuwe parcoursen!

Nieuwe parcoursen!

Dit jaar zijn voor alle afstanden, nieuwe parcoursen uitgemeten. De start vindt plaats op het evenemententerrein aan de IJsselmeerstraat, naast de camperplaats. Van daaruit gaan alle parcoursen richting het veld van de Wolfskamer, maar we nemen direct het fietspad. Hier is voor gekozen om de activiteiten die hierzondags plaatsvinden zo min mogelijk te hinderen. De 600m kabouterloop en de 1,2 km jeugdloop maken een kleine lus halverwege dit fietspad. Er is een doorsteek tussen de bomen door. De overige afstanden lopen tot het einde van het fietspad. De 2,5 km jeugdloop maakt één ronde in het bos. De 5 km en de 10 km maken 2 (verschillende!) rondes in het bos tegen de klok in. Om aan de afstand van de 5 km te komen telt dit parcours vele bochten, een echte uitdaging dus het midden laat tussen een wegwedstrijd en een cross.

De start is voorzien van een zandloper. D.w.z. dat er zo'n 20 m voor de start een vernauwing in het startvak is aangebracht om vervolgens voldoende ruimte te hebben als je over de start loopt. Dit hebben we uit veiligheidsoverwegingen gedaan om geen struikelpartijen net na de start te hebben of opstoppingen bij de ingang van het fietslad (er is hier een versmalling met paaltjes). Voor de eindtijd maakt het niet uit; immers de netto tijd wordt (ook) genoteerd.

Tip bij de start: Zorg er voor dat je op een plek in het startvak gaat staan die bij je tijd hoort. D.wz. ben je een snelle loper (17 min. over 5 km), ga dan vooraan staan. Loop je een rustig tempo (25 min. over 5 km), ga dan verder achteraan staan. Het is voor niemand prettig om de eerste kilometer ingehaald te worden of continue te moeten inhalen.

De organisatie denkt met de nieuwe parcoursen een mooie uitdaging voor jong en oud te hebben neergezet.

Wij wensen iedereen een sportieve en mooie loop toe!

Titelsponsor
Goudsponsoren